Tjuvlyssnat

Minns inte när jag senast skrattade så här mycket åt en tjuvlyssning. Ibland önskar jag att jag var 5 och kunde säga precis vad jag tänker..

Zuzan

Skönhetsideal

Alla känner vi minst en sån tjej. Du kanske till och med är en själv. Du vet tjejer som av någon outgrundlig anledning har fått för sig att det är attraktivt att vara korkad.

Jag blir inte klok på tjejer (ibland vuxna kvinnor) som tror att de måste vara "fjolliga" för att vara kvinnliga. Självfallet varierar det på en ganska bred skala exakt hur korkad man kan låtsas vara. Vissa konstruerar bara ett överdrivet ljust fniss medan andra tar det så långt så att de börjar prata bebisspråk. En annan effektiv metod är att lägga in onödigt många "asså", "typ", "liksom" i sina meningar.

Om du mot förmodan inte skulle kunna förmedla din inskränkthet via tal (tex genom ett foto)  så finns det knep att ta till även här. Ett lysande exempel är "dagens-outfit-posen" . Ni vet-  "jag är kissenödig och har plötsligt fått nackspärr så jag vrider huvet snett ner samtidigt som jag tittar upp och putar med läpparna -posen".  Det svider i mina ögon varje gång jag ser en sån bild!

Jag vill påpeka att det inte korkade tjejer jag kritiserar utan tjejer som låtsas vara korkade. Det är ungefär lika obegripligt som när invandrare lägger på en brytning med flit. Det sistnämnda fenomenet kräver dock ett helt blogginlägg för sig.

Tack för visat intresse!

Zuzan


Varför blogga?

Det är en fråga som jag har ställt mig de senaste dagarna.

När jag och Rana startade den här bloggen i somras berättade vi inte för någon av våra vänner att vi hade startat blogg. Syftet med bloggen var att vi själva skulle läsa den och förundras över hur grymma vi är. Det skulle dröja ända till november innan bloggen blev allmänt känd och i och med det förändrades en hel del.

Plötsligt hade vi läsare som väntade på att vi skulle uppdatera minst en gång om dagen och inläggen skulle dessutom vara roliga. I och med det blev det sämre och sämre kvalite på inläggen. Jag vill skriva när jag känner att jag har något att förmedla. De senaste dagarna har jag inte ens haft tid att tänka och därmed har jag inte haft några tankar att förmedla.

Sådana dagar kommer hädanefter vara bloggfria för jag vägrar krysta ur mig "jag-åt-müsli-till-frukost-inlägg" bara för att uppdatera bloggen!

Ursäkta allvarligheten i detta inlägg, jag lovar att det inte kommer att upprepas.

Zuzan

Fullt upp + dagens bild

De senaste dagarna har varit väldigt hektiskta, - ohälsosamt mycket plugg!
Från och med imorgon (fredag) blir det fullt ös här på bloggen. Jag minns att en viss Rana lovade att bjuda på något alldeles särskilt så fort hennes dator blev lagad....

Dagen kortfattat:

* Vi skrev prov i Rättskunskap
* Vi testade och beställde studentmössor
* Vi satt och skrev en inlämningsuppgift till kl 21

Lyckades i alla fall knäppa dagens bild under studentmösse-provningen. Förutom studentmössor kunde man även beställa andra saker som man kan tänkas behöva på studenten, därav Petters snygga glasögon..

Dagens bild:



Tema: Petter
(behöver jag förklara närmare)?

Zuzan

Dagens lunch

Idag blev det en trip till en restaurang som heter Sågeriet. Alltid lika gott där. Jag och Rana åt båda lasagne med läckerheter från havet, typ räkor och fisk..
Till detta drack vi båda vatten och åt varsin macka med smör på (brödet var ljust med vallmofrön).



Svårt med ironi? Här får du en förklaring till "dagens lunch".

PS: Jag vet att ni trogna läsare som har varit med från start troligtvis har börjat tröttna på detta nu, men eftersom ZURA-bloggen expanderar med rasande fart, måste vi ta hänsyn till de nya läsarna.

Rikard Palm

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, - SVT suger!

Allas vår favorit-nyhetsankare Rikard Palm har flyttats från bästa sändningstid till nattskiftet. Det ryktas om att orsaken till detta är att för många av hans felsägningar finns på nätet - och tack vare mig blir de ännu fler.

Här är top 5!

# 1   - Utan tvekan ett utav mina favoritklipp!

 

# 2    - Sometimes less is more



# 3  " I'm calling from Sweden in Stockholm.."



# 4 Älskar hans självsäkra kroppsspråk när han äntligen lyckas uttala det rätt för att sedan avsluta med att uttala det fel ännu en gång..



# 5  Bara för att top 5 låter bättre än top 4



Zuzan

Västtrafik och löv

Detta har hänt och det kommer att hända igen.

När hösten kommer faller löven. Då blir det löv på spåren. När det blir löv på spåren blir Västtrafik förvånade och alla spårvagnar stannar...

Västtrafik suger.

Zuzan

Västtrafik och snö

Det här har inte hänt än. Men det kommer hända.

Det kommer att snöa, kollektivtrafiken kommer att slås ut. Varenda eviga år. Som om det aldrig någonsin snöat i Sverige.

Västtrafik suger.


Rana


Dagens lunch + dagens bild

Vi gjorde det igen. Började äta innan vi tog kort på maten! Nödlösningen blev att vi la ihop våra rester och tog en gemensam bild på vad som var kvar av lunchen. Jag åt en baguette med räksallad och drack Fanta exotic, till efterrätt åt jag wienerbröd. Jag köpte även äpplejuice som jag aldrig drack. Vad Rana åt har jag ingen aning om..

Svårt med ironi? Här får du en förklaring till "dagens lunch"



Rana dricker loka med sugrör...



DAGENS BILD

tema: Catching the moment


Zuzan

Helgen - söndag

Idag

* Jag vaknar kl 7 (!!!) efter ca 4 timmars sömn för att åka till Borås och hålla i ett barnkalas. (barn älskar mig) 

* (kl 8) Jag luras på en buss som tar mig till Mölnlycke.

* Efter att ha konstaterat att Mölnlycke inte är ett påhittat ställe (som jag tidigare trott) tar jag tåget in till Borås och tvingas betala 110 spänn för helvettesresan!!

* Jag går vilse i Borås efter att ha tagit fel buss och vandar omkring längst med bilvägar och rondeller samtidigt som jag ser allmänt förvirrad ut, (värt att notera är att klockan inte har slagit 10 än). En annan sak : hur fan kan man gå vilse i Borås?! Staden är lika stor som Janne Josefssons förmåga att leda en debatt objektivt!!

* Jag hittar till slut till kalaset som hålls på en 4H-gård och de närmsta timmarna tänker jag inte beskriva verbalt -bilderna får tala för sig.



Jag var minst sagt " the centre of attention" Citat: HAHA du är en julgran, vi ska pynta dej!!!! and so they did...



Nej det är inget fel på kameran, barnen kunde bara inte stå still i tre sekunder...



Det var fullt ös i Mölnlycke...




I made a new friend...vi snackade politik och han berättade att han hålls inlåst för att han kastade en tårta i ansiktet på Bosse Ringholm (2001). Måste ge honom lite cred för det ändå, jag menar han kände ju till finanskrisen 7 år innan den inträffade men ingen ville lyssna..


Zuzan


Helgen - lördag

Min helg har varit ovanligt händelserik. Finns otroligt mycket roligt att återberätta men jag är helt slutkörd så det får bli kortfattat.

Igår

* Jag gör mitt CAE test - det gick bra

* Jag springer runt på stan och gör en massa ointressanta saker

* Jag käkar en räkmacka på Frank's och inser plötsligt att jag kan skita i att betala 90 spänn för en kaffe och i stället dra till Folkets hus där kaffet kostar 3 kr och man får se Magnus Betnér uppträda för 20 kr. (observera risken för syftningsfel, Magnus uppträdde inte för att han ville ha 20 kr)

* Jag anländer till Folkets hus och inser att jag har begått årets näst största misstag (det största var att jag bar t-shirt på Way out West för att sedan kasta mig in i ett folkhav. När jag kom ut hade jag öppna sår på armarna och oidentifierat blod på tröjan).

* Jag deltar av någon okänd anledning i en kurs i feministiskt självförsvar. (det var skitkul)

* Jag bestämmer mig för att dricka en till 3-kronors kaffe innan Betnér anländer. Plötsligt står han där, framför mig i korridoren. Min syster insisterar på att vi ska ta en bild tillsammans men är noga med att fråga honom om det är ok först. För om han inte kände för att stå och posa med två främlingar i en unken korridor hade han ju självklart sagt det - NOT!
Hur som helst, snubben verkar skön och han är onekligen duktig på det han gör!



Ursäkta bildkvalitén, fotografen är 12 år och väldigt uppspelt över att se Magnus. Denna bild lyckades han knäppa på 14:e försöket...

Zuzan

Magnus Betnér

Var ska jag börja?

Igår, vid halv 8 tiden, gick jag och Julia ner till Folkets Hus för att se Magnus Betnér uppträda. Jag hade blivit varnad innan. Zuzan hade ringt och rapporterat om stämningen och om folket som befann sig på platsen. 

Det första vi möts av när vi anländer är en blandning mellan svensk "hip hop" och orientalisk musik. Endast det förklarar en hel del. Vi går in i salen och intalar oss själva att det kanske är helt ok ändå, men det vi anländer till är Disco-stenpiren-göteborgskalaset-2004 BIG TIME. I allafall. Jag och Julia ser Zuzan och hennes syster och sätter oss ner. Det är ju inte för stämningen eller folket vi kommit hit. Det är ju faktiskt för Magnus skull.

Efter en tid kommer Magnus Betnér upp på scenen. Han säger några ord och presenterar en norsk komiker vid namn Dag Sørås. Denne Dag skall öppna för Magnus. Problemet var bara att ca 87 % av människorna på plats förstod inte vad han sa.
Av dessa var det ca 70% som pratade ovanligt högt och som inte skrattade en enda gång.
Detta ledde till mycket sympati-skratt från min sida. En stor del av publiken var riktigt respektlös och det var tidvis riktigt pinsamt att befinna sig bland dem. Anyways. Denne Dag är ju varken blind eller döv så han avslutar och säger något i stil med "det här gick ju inte så bra, här kommer Magnus Betnér". Publiken jublar. 

Alla som sett Magnus uppträda någon gång vet att hans komik till stor del går ut på att provocera. För att sammanfatta hans performance så skämtade han i princip om kristendomen, islam och judendomen. Publiken blir inte för entusiastisk när materialet börjar handla om gud och jag kan ju meddela att vissa inte höll tillbaka, och protesterade högljutt. Så Jävla Irriterande. Om du inte tycker om det han säger, lämna rummet. Om du tycker att han är respektlös- GÅ. Jag tycker personligen att det är mer respektlöst att störa någon som har blivit inbjuden till ett evenemang för att roa folk. Inte minst mot Magnus men även mot resten av publiken som faktiskt ville höra vad han hade att säga.

Mycket av det som skedde var en blandning mellan en kulturkrock och en kraftig katastrof. Magnus var, enligt min åsikt, riktigt duktig (lite draaagen också haha). Men det roligaste av allt måste nog ha varit när en av konfrenciererna, en tjej i 17-års åldern, går upp på scenen efter Magnus Betnérs uppträdande och säger: "Asssssåååååå bara så ni vet så skämtar han baraaa. Så liksom ta inte åt er det är bara på skooj" med en liten liten glimt av oro i blicken.         


Rana   

Tjuvlyssnat Rana Style

Jag och Julia befinner oss på Burger King på Järntorget. En man ~ 35 ligger på golvet brevid toaletterna. Två killar ~ 13 sparkar lite lätt på hans fötter.
Mannen vaknar till.


Kille 1: Eh... mår du bra?
Jag tänker: vilken söt liten kille.
Man: Öhh jaa
Kille 2: Druckit lite för mycket i kväll eller?
Man: Jaa lite för mycket....
Kille 1: Ok, men det är säkert att du mår bra?
Jag tänker: men gud vad omtänksamma de är.
Man: Jaa då..
Kille 2: Bra. Men du skulle inte kunna kolla om du har lite pengar i plånboken?

Man ska inte ropa hej.....


Rana

Text-tv

Jag anser mig själv vara ett stort fan av Text-tv. Det första jag gör när jag sätter på tv:n är att läsa huvudrubrikerna. Efter många år av den här vanan har jag i mitt huvud katagoriserat de olika kanalernas text-tv efter hur seriösa de är och hur snabba de är med att skriva nyheterna. 

 Min rankning (bland de största kanalerna) ser ut såhär:

Plats

1. SVT:s text-tv. Motivering: Mest seriösa och intressanta nyheter som anländer snabbt. Dessutom flest huvudrubriker.

2. TV4:s text-tv. Motivering: Seriösa och intressanta nyheter, anländer nästan lika snabbt som SVT:s men oftast inte lika många huvudnyheter. 

3. Kanal 5:s text-tv. Motivering: Oftast en eller två seriösa nyheter som visar sig bestå av något helt annat än vad huvudrubriken syftat på. De restrerande nyheterna består av något i stil med "Superstjärna anhållen för vandalisering". Då Kanal 5:s nyheter faktiskt är aftonbladets kan man inte förvänta sig mer än så.

4. 3:ans text-tv. Motivering: Ett fåtal "nyheter" i varierande seriositet. Nyheterna är inte sällan 3 veckor gamla.

Varför skriver jag om det här undrar ni nu. Det fnns en anledning till det. Igår när jag satt på tvn klickar jag mig in på TV4:s text-tv. Tv4 är, som ni vet vid det här laget, en högt rankad sådan. Jag ser nyheter "Tumult under Vilks-musikal", knappar in siffrorna och börjar läsa. I artikeln står det ".... då en kvinna ställer sig upp bland hundratals i publiken och viftar hotfullt med en nyckelknippa". Jag upprepar: VIFTAR. HOTFULLT. med en NYCKELKNIPPA. Kan det kallas för "tumult"?!

Hade det inte varit för Kanal 5:s och aftonbladets samarbete hade TV4 droppat en rankning.


Rana      

nervös

Idag ska jag iväg till Folkuniversitetet och göra mitt muntliga CAE-test. Jag är ovanligt nervös!! Känner på mig att jag kommer göra massa tabbar och sedan kommer jag gå runt och ha ångest över det.

Efter testen ska jag köpa en present till min flick-kusin som fyller 8 år - några presentförslag någon?

Ikväll ska jag kanske gå till Folkets hus och kolla in deras dialogdag mot rasism. Får se hur dagen blir. Jag kanske går hem och dränker mina sorger i glass om det går dåligt på testet.

Zuzan


Är ananas en grönsak?

Ibland ställs vi inför svåra val i vår vardag. Ibland tvingas vi till och med spela dumma för att möta andra på deras nivå. Låt mig ge ett exempel taget ur verkligheten.

Detta utspelar sig vid "Mixa-din-egen-sallad-disken" på Paprika:

Rana: Jag vill inte ha lök i min sallad!

Paprika-tjejen: Ok vill du ha en annan grönsak istället för löken?

Rana: (*tänker länge och noga*) Eh, är ananas en grönsak?

Paprika-tjejen: Ja! (helt övertygad)

Rana (aningen förvånad men glad) Ok då tar jag det..


Who knew?

Zuzan

dagens (halvuppätna) lunch

Idag åt vi på Paprika. Jag och Rana var så hungriga att vi började äta utan att ta kort på "dagens lunch" så här får ni två inte-så-vackra bilder på våra sallader. Båda åt "husets sallad" om jag inte minns helt fel..

                             

Min sallad



Ranas sallad



Ranas vackra kreation


Svårt med ironi ? - här får du en förklaring till "dagens lunch"

Årets i-landsproblem?

Läste Aftonbladet nyss (inte stolt) och kom över en artikel som jag tycker är ganska representativ för nivån på artiklarna som publiceras där. Artikeln heter " Hans bredband funkar inte när det regnar" !!!


"Torbjörn Mård i Mellösa utanför Örebro kan bara använda sitt bredband när det är fint väder.

När det börjar regna slutar det att fungera.

- Det räcker att det är fuktigt på natten för att jag ska tappa kontakten med internet, säger han."  (citat)

Jag blir så fruktansvärt arg när jag läser sånt här! Jag menar här ska vi västlänningar gå och ha dåligt samvetet för att de fattiga barnen i Afrika inte har mat. Vi tvingas skicka en massa bidrag och plågas igenom "Faddergalan" varje år. Varenda jävla år ska vi sitta där hemma i tv-sofforna och tvingas se ÄNNU ett repotage med Carola i Uganda (för alla vet ju att ugandeser älskar Carola) som sedan följs upp av ett skräckfyllt framträdande. Vems fel är då detta kan ni kanske fråga er? Svaret är enkelt - PLAN!! Men jag har en fråga till er kära PLAN:

Hur kan ni sova om nätterna när vi vet att Torbjörn Mård i MELLRÖSA inte har bredband när det regnar??!!

Okej snubben har uppenbarligen hittat på sin hemort (alla vet ju att Mellrösa inte är ett riktigt ställe) men det betyder inte att han ska berövas på sina mänskliga rättigheter! Nej jag säger stoppa alla biståndprojekt och satsa pengarna på att hjälpa Torbjörn istället.

Zuzan


Kritik

Vi har haft ett bloggmöte då vi har fått negativ kritik av en nära person. Vi diskuterat och kommit fram till att kritiken inte är helt obefogad men att den är lite överdriven och icke-korrekt.

Bakgrund: Personen i fråga tycker att få av våra inlägg innehåller humor.

BLOGGMÖTE MSN


Zuzan - säger:

frågan vi måste ställa oss nu är: ska vi ta till oss kritiken och förbättra eller ska vi avvisa den som orepresentativ


Rana säger:

jag kan förstå till viss del vad X menar

  

Zuzan - säger:

jag tycker balansen e helt ok, men d e lite oroväckande om X endast kan se humor i ETT av inläggen


Rana säger:

jag vet


Rana säger:

Saken är den att våra inlägg är inte bara läs och in your face du fattar allting


Rana säger:

du måste analysera och bryta ner


Zuzan - säger:

PRECIS!!!!


Zuzan - säger:

läsarna måste få TÄNKA lite


Rana säger:

ja


Rana säger:

det är en vetenskap


Zuzan - säger:

verkligen


Zuzan - säger:

jag tycker inte att vi ska satsa på att bara få folk att asgarava med pruttskämt liksom


Rana säger:

nej exakt


Rana säger:

vill de ha sånna skämt kan de läsa kalle-anka


Zuzan - säger:

hahahahha


Zuzan - säger:

eller alex schulman


Zuzan - säger:

han e ju på den nivån


Rana säger:

jag skulle vlja påstå att vår blogg består av high-quality jokes


Zuzan - säger:

abslout, kan inte instämma mer


Mötet avslutat.


dålig uppdatering

Efter min efterlängtade comeback har uppdateringen varit mycket dålig. Detta beklagas starkt.

Undersökningen till vänster (deltag gärna) på bloggens startsida har visat att ni vill ha fler bilder på mig och Zuzan. Det förstår jag verkligen. Anledningen till att vi har valt bort att visa alltför många bilder på oss är för att vi inte anser att det ska vara nödvändigt att visa två vackra människor för att locka er läsare. Med det sagt kan jag ändå påstå att vi faktiskt vart ganska snåla med att visa några bilder på oss överhuvudtaget. Därför är vår senaste idé utnärkt. Se till att komma med några förslag nu!


Rana

Bilder på oss

I omröstningen har ni gjort det väldigt klart att ni vill se fler bilder på oss. Jag och Rana har väl medvetet valt att inte bombadera bloggen med fåfänga bilder på oss själva, men vår främsta uppgift är ändå att tillfredställa era behov så nu ger vi vika!

Från och med imorgon lanseras ett nytt inslag i bloggen- DAGENS BILD!

Det finns dock en rolig twist med detta inslag. Varje dag ska "dagens bild" ha ett tema. Detta tema väljer ni läsare dagen innan genom att ge önskemål i kommentarsfältet. Kom på roliga teman så lovar vi att följa dem.

ZURA- redaktionen ser fram emot ett fint samarbete med er läsare!

Zuzan

Dagens lunch

Idag åt vi i den sk "bamban". Jag ville äta pannkakor på Ericssons restaurang "Tapiren" men det ville inte Hina. Så istället blev det pastagratäng med kyckling. Till detta åt jag två (ljusa) knäckemackor (med smör), lite sallad (med oidentifierad sås) och drack cintronsaft. Jag åt även ett päron efter maten (det var grönt).



Svårt med ironi? Här får du en förklaring till "dagen lunch"

This is for you Zuzan, and for all the supporters.




Rana

Förklaringen

Ni har inte missat att jag har varit borta under en kort period. Det beror på, som Zuzan skrev, att min dator gick sönder. Jag kunde inte förmå mig att sätta mig vid en annan men nu har jag sörjt klart och kommit över bortgången (Ja, den är på lagning). Jag måste ge Zuzan mycket beröm för hur hon skött bloggen under mitt korta break. Aldrig någonsin har jag sett en så kreativ, innovativ och framförallt tålmodig Zuz. Jag kommer i fortsättningen blogga på som vanligt och när min dator kommer tillbaka helskinnad (förhoppningsvis) ska jag bjuda på något alldeles extra.
 
Till något annat. Angående traktor-metaforen. Jag vet inte om jag får avslöja svaret än men jag lovar er att förklaringen är very very deep, man måste liksom thinka outside the box. Mycket svengelska där. Men what the fuck ;)

Rana


Var är Rana ? (del 2)

Ni kanske undrar varför Rana inte har skrivit på ett tag och jag måste tyvärr meddela att hennes dator gick sönder igår. Jag vet inte exakt vad felet är men vi får hoppas att det löser sig snart så att Rana kan komma tillbaka. Rana we miss you, come back home!!!

Denna låt tillägnar jag Rana


dinosaurier och traktorer!

Idag gjorde vi något väldigt ovanligt. Jag, Rana, Hina och Monira var med under ett "Ny Generation" möte.

För er som inte vet så är Ny generation en kristen skolgrupp. På vår skola är det mina kära vänner Marta och Louise som håller i mötena som oftast innefattar endast de själva. Men idag tänkte vi att de skulle få lite besök så vi kraschade mötet. Jag skulle ljuga om jag påstod att vi var välkomna men det är å andra sidan helt förståeligt med tanke på hur jobbiga vi var.

Dagens tema var Jesus återkomst och sånt (fattade ärligt talat inte allt då de läste direkt ut biben). Hur som helst så spelade det inte så stor roll vad ämnet var för diskussionen skulle snart styras av våra frågor. Det tog inte lång tid innan mötet spårade ur och plötsligt satt vi och pratade om dinosaurier. Jag (och alla andra icke-kristna) undrade hur bibeln förklarar att dinousrierna har funnits eftersom människan inte kan ha levt samtidigt. Louise var då vänlig och förklarade att man hade en annan tidsuppfattning förr och att dinosaurier kan ha levt innan människan. Monira tillade då att det inte är uteslutet att människan och dinosaurierna levt samtidigt eftersom man inte vet med säkerhet hur dinosauriena såg ut. Då gav Rana en av sina världskända liknelser, den löd som följande:

Rana: Men en traktor är ju alltid en traktor oavsett hur den ser ut. Alla traktorer dödar människor!

Zuzan: Men Rana hur menar du nu?

Rana: Äsch, ni fattar inte...

Efter lite eftertanke fattar man vad hon menar men jag tänker utmana er läsare! Vet du vad Rana menade? Posta då din gissning i kommentarsfältet! Den tre första som gissar rätt kommer få en hemlig present av Zura- redaktionen.
Lycka till!

Zuzan

Förklaringen!

Vissa har fattat och skrattat med oss andra har inte fattat och skrattat åt oss. Jag talar självfallet om "dagens lunch". Inget annat ämne har skapat så här stor debatt sen Brittan rakade av sig håret. Därför tänkte jag ta mig tiden att förklara syftet och idén bakom "dagens lunch" så att fler kan skratta med och färre skratta åt!

Som ni kanske redan vet var det ursprungligen min idé men Rana tyckte genast att den var genialisk. Hela inslaget handlar om att parodisera över "dagens outfit". Det jag vill insinuera med "dagens lunch"  är hur otroligt ointressant det kan vara att läsa om patetiska detaljer i andras vardag. Om ni på fullaste allvar tycker att det är intressant att läsa om vad vi har ätit till lunch så har jag alltså misslyckats totalt med mitt syfte!

Den andra aspekten i detta är utseendefixeringen. Jag tänker inte ljuga,- jag och Rana är olagligt heta men det betyder inte att vårt utseende är det viktigaste i våra liv. Genom att fota vad man har på sig varje dag och sedan dela det med hela världen så lägger man uppenbarligen stor vikt på vad man har på sig. Lite för stor vikt.

Så, som ni märker är den här bloggen inte bara sjukt rolig utan även ganska djup. Hoppas jag satte igång tankeverksamheten lite utan att döda läsglädjen totalt..

Zuzan

Dangens lunch

Idag åt vi på pizzerian "Fantasi". Rana mådde dåligt så jag åt med Hina och Märta. Det blev en Marie-special med pepsi!



Zuzan


Dagens Lunch

Jag ber om ursäkt för förseningen. Ibland måste man ta en liten paus och andas ut. Här kommer i alla fall Dagens Lunch.

Idag åt vi på en resturang som heter Sågeriet- riktigt god mat och trevlig personal!

Allt på dagens meny lät väldigt gott men både jag och Zuzan föll för "sprödstekt laxfilé med kokt potatis och wasabi-majonäs". Till detta åt vi sallad,bröd med smör och drack hallonsoda. *Cravings*





"Jag fikar"

Jaså där ser man, Rana fikar! Känner mig som en ensamstående mamma just nu. Här sitter jag och oroar mig för att vi inte lägger ner tillräckligt mycket tid på bloggen (mitt barn) medan Rana (pappan) är "ute och fikar".

Tyvär så får ni fina läsare vänta lite på "dagens lunch" då Rana har bilderna på sin mobil. Under tiden vi väntar kan jag försöka återberätta dagen.

I morse (kl 12.30) fick jag en trevlig överraskning med posten. Det var den efterlängtade skolkatalogen som äntligen kom! Tyvärr så blev glädjen kortvarig då det tycks ha uppstått ett tryckfel. Eftersom vi hade ett "skämtfoto" i år så skulle vi även ha en rubrik till detta. Klassen klädde ut sig till nördar och under fotot skulle det stå "Sp (Nv) 3e". Vår klass heter Sp3e (samhällare) men vi ville skriva nv (natur) inom parantes för att antyda att naturare är nördar. Men som sagt så kom denna rubrik inte med av nådon anledning, tråkigt.

Runt 1-tiden mötte jag Rana och Märta för att käka lunch. Det var väääldigt gott. Sedan skyndade vi oss till dagens enda lektion. Efter skolan gjorde jag ett snabbt ärende och Rana åkte ut och fikade....

Zuzan



 
Vackert!

Sovmorgon

Helt underbart att få sova till kl 11 mitt i veckan! Snart ska jag börja klä på mig för att sedan möta upp Rana för att käka lunch. Vad vi äter får ni se senare idag i "Dagens lunch". Spännande va?!''

Zuzan

Halal-tv

Även om jag innerst inne känner att jag gör mig själv och många andra en stor otjänst nu så måste jag få vädra mina tankar kring Svt:s satsning Halal-tv. Mycket kritik har riktats mot detta program men jag måste tyvärr påstå att kritiken har varit av fel slag.

Jag tycker att det är kul att SVT har vågat sig på en sådan här satsning men det är synd att man inte har ansträngt sig mer för att skapa ett program som faktiskt har något som kallas kvalité. Jättekul att man väljer att visa "annorlunda" svenskar men bara för att man visar tre beslöjade kvinnor i tv så betyder det inte att det blir bra tv.

För det första så hade det inte skadat att visa tre OLIKA sorters muslimska kvinnor istället för tre exakt likadana. Det finns t ex muslimska kvinnor som inte bär slöja. Jag är även helt övertygad om att det finns minst tre muslimska kvinnor i Sverige som kan sätta ihop en mening som inte innerfattar "asså", "typ", "liksom", "typ"

Ungefär så här lät det när de skulle diskutera samhällsklasser (notera att jag inte citetrar):

Tjej 1: Asså jag tycker typ att det är typ bra att vissa är fattiga och vissa är rika, för liksom typ bara för att du är typ fattig så betyder det inte att jag liksom inte ska få vara rik typ.

Tjej 2: Jo men asså typ i Egypten så finns det fattiga människor!

Vaaaaaaaaaaaaaaaaah???!!! Snääällla gör inte så här mot oss SVT! Jag lovar att  ni inte gör någon en tjänst genom att vissa dessa tre (minst sagt) puckade tjejer. Om jag blundar kan jag nästan svära på att det är Blondinbella som snackar ibland. Det är inte bara hur de pratar som är sorligt utan även vad de säger. Jag vägrar tro att ni inte kunde hitta bättre programledare än dessa! Skärpning!

Zuzan


Madelene sköld

Bloggen växer i rasande fart. Jag tänkte ta tillfället i akt och tipsa er om en väldigt givande och intressant blogg. Bloggen tillhör min kära vän Madde. Inläggen kan tyckas vara långa, men jag lovar er att ni inte kommer känna er besvikna när ni väl läst igenom de.

http://madeleneskold.blogg.se


Rana


Fotbollsgalan

Självklart Zlatan. Grattis. 

Två saker:

1. Damfotboll... Sorry, men det finns fan inget tråkigare.
2. Coldplays Fix you som avslutningslåt? Förklaring mottages med intresse.


Rana

Färjan!

För er som inte känner mig så kan jag berätta att jag är en person som gärna ser mig själv som väldigt intellektuell. Jag påstår inte att jag är absout bäst, det är man aldrig, men jag vill gärna tro att jag ändå har mycket vettiga åsikter.
Till exempel så har jag medvetet valt att undvika musik och tv-program som jag har klassat som "hjärndöda" Om ni undrar vilka sorts program jag talar om så kan jag konstatera att de flesta MTV program så som "My sweet 16" och "Made" enligt mig är HJÄRNDÖDA! Även program som "Top model" hör till denna kategori.

Med det sagt så måste jag dock erkänna att jag har syndat. Jag har gått och blivit besatt av ett program som snuddar på gränsen till hjärndött. Det som gör detta program så fantastiskt roligt är att hela programidén bygger på att ironisera kring karaktärerna (utan att de själva är medvetna om det). Jag talar naturligtvis om "Färjan" på kanal 5. Idag går det kl 20.00 - missa inte!!

Zuzan


Ännu en nyskapande idé

Vid det här laget har ni märkt att vi är en groundbreaking blogg. Och det tänker vi fortsätta med. Från och med den här månaden kommer vi att ha "månadens gästbloggare". Det kommer gå till såhär: Du som känner att du har någonting att säga och dela med dig av till resten av världen, kontaktar oss. Du skriver vad det är du vill ha sagt och om vi godkänner dig kommer du få den stora äran att posta ett inlägg hos oss. Så sätt igång!


Rana  

Dagens lunch

Eftersom att vi alltid håller vad vi lovar så ska vi nu presentera dagens lunch!

Idag blev det en trip till Sibylla. Där åt jag en "Lax Meal" med Sprite Zero (bilden till vänster) och Rana åt "Chicky bits" (Sibylla vill inte härma Mcdonald's haha) tillsammans med en vattnig Coca-Cola.



Dagens outfit? - Nej tack!

Jag vet inte hur det står till med Rana men personligen så tycker jag att "dagens outfit" på bloggar e sååå 2008! Eftersom jag och Rana alltid vill vara steget före med allt så har vi bestämt oss för att haka på en trend som egentligen kommer lanseras hösten 2010, -"DAGENS LUNCH"

Jag och Rana har bestämt oss för att göra som alla kända trendsättare och helt enkelt själva bestämma vad som kommer vara inne om typ två år. Sedan ser vi till att övertyga så många som möjligt om att just detta kommer vara inne i framtiden, och eftersom alla vill vara först med det nyaste så dröjer det inte länge innan önskad effekt uppstår.

Det kommer gå till på följande vis: I stället för att visa er vad vi har på oss varje dag så kommer vi att visa er vad vi har ätit till lunch. Från och med imorgon (måndag) kommer ni kunna se vad vi har stoppat i oss från måndag till fredag! Enjoy!

Zuzan

Hänsyn

Våra läsare har sagt sitt. Inga mer inlägg om Zuzans psyko-katt. Det här tar Jag hänsyn till. Hur det blir med Zuzan vet jag inte. Kommer tyvärr inte kunna skriva fler inlägg de närmsta timmarna då jag har tre engelskauppgifter som ska skickas till min lärare innan slutet av dagen.

Rana

I can go on, and on, and on...

Rana ärligt talat så vet både du och jag att vi kan hålla på så här i all evighet och jag tolkar ditt senaste inlägg som en utmaning- JAG ANTAR DEN! Men jag är mån om våra läsare också och jag vet inte om detta blir nyttig läsning för dem så därför tycker jag att vi kör en omrösning innan vi fortsätter! /Zuzan
webvoter-omröstning
Ska vi fortsätta skriva om Ranas kattfobi?

Ja, det är skitkul att läsa!
Nej lägg ner skiten!

Se resultat

Sure.

Jag skulle kunna släppa det, men det gör jag först efter det här inlägget. Notera Zuzan, JAG och katter är som HITLER och judar. Inte KATTER och jag är som HITLER och judar OK? Ang kattincidenten hemma hos dig har jag förklarat det med att din katt är mentalt efterbliven.

NU är jag klar, eller du kanske vill kommentera det ytterligare? Då kan jag faktiskt skriva ÄNNU ett inlägg :D


Rana 


köns- battle

Har som sagt två av mina kusiner på besök. En sak som jag älskar med barn är att jag är överlägset smartare än dem, men igår blev jag ganska ägd av min 6-årige lilla kusin.

Mustafa (6år) skriker högt : Killarna får tårta, tjejerna får gråta!!! (råflin)

Jag (skirker ännu högre): Tjejerna är bäst, ingen protest!! (väldigt nöjd med mig själv)

Mustafa (6år):  PRUTT-TEST?! HAHAHAHAHAHAHA!!!

//Zuzan

Barnkalas

Har fått i uppgift att fixa musiken till ett kalas. Födelsedagsbarnet  är min (snart) 8-åriga kusin. Jag trodde att detta skulle bli enkelt - jag spelar upp lite spice girls och britney-låtar, hon tycker det är skitbra och uppgiften är löst - NOT! Det jag inte tänkte på är att mycket har hänt sen vi var små.

Detta hände när jag spela upp Britneys monsterhit "Hit me baby one more time".

Zuzan: Lyssna noga nu, denna tyckte jag var jättebra när jag var 8!!!!

Dahlia (8 år) : Meh vad konstig hon ser ut!! (misstänksam)

Zuzan: Neej den är jättebra, kolla vad snyggt dom dansar! (gör 90-talsdansen för att övertyga)

Dahlia (8 år): Öhh, varför har hon skolkläder på sej, hon är ju JÄTTEGAMMAL!!

*lång tysnad*

Zuzan: Fan du har rätt, det här suger...


//Zuzan

Släpp det!

Två saker Rana

1. Varför har du valt att INTE kommentera övernattningen i ditt informativa inlägg?

2. Nej Hitler var inte rädd för judar, men vem har sagt att DU är Hitler i liknelsen? Det jag försökte förklara var att du och katter helt enkelt inte går ihop!


HAHAHA

HAHAHA. Krydda. Kan ju börja med att skriva att jag INTE ALLS är rädd för varken katter eller kattungar. Mitt lilla citat betyder att jag inte tycker om katter och INTE att jag är rädd för de. Om du gått i skolan de senaste 11 åren så borde du ha lärt dig att Hitler inte var rädd för judar kära Zuzan. Dessutom så är måste jag tillägga att Zuzans "söta" katt är psyko. Det här kan flera personer intyga. Katten är onormal, låt dig inte luras av det söta, gulliga ansiktet. 


Hinas min förklarar det mesta.

Hinas min och kroppshållning förklarar allting.



Rana  

Hitler och katter?

Jag och Rana pratade precis (av någon anledning) om katter. Rana är nämnligen den enda personen jag känner som inte bara hatar utan även är rädd för kattungar- jag citerar henne "Jag och katter är som Hitler och judar".  Detta höll hon dock en låg profil om, men när jag skaffade min lilla Casper i somras blev ämnet oundvikligt.

Vid första mötet ansträngde hon sig ordentligt för att ge ett intryck av att hon faktiskt tyckte om Casper. Hon klappade honom lite försiktigt och hoppades att ingen skulle märka av hennes pinsamma fobi. Det var inte förrän vid det andra mötet som jag insåg att Rana var livrädd för min 8 veckor gamla kattunge.

Jag och Rana hade varit på en fest och skulle hem till mig för att sova. Jag bäddar åt Rana och ber henne gå och lägga sig medan jag tvättar ansiktet. Plötsligt hör jag att det pågår aktiviteter i hallen. Jag går ut för att undersöka vad som pågår men Rana "is nowhere to be seen". Till slut öppnar jag köksdörren och där står hon, inträngd i ett hörn i mörkret- VETTSRÄMD! Vid hennes fötter hoppar lille Casper upp och ner. När hon får syn på mig ler hon nervöst och förklarar att "han jagade mig".

Resten av natten sover Rana med ett täcke över huvudet och en blomspruta vid kudden (som vapen).

Vet inte riktigt vad jag ville få ut av detta inlägg- tycker väl bara att det är allmänt kul att håna Rana :)   //Zuzan

                                            


                                         MONSTRET!!

Ang. Surface

Jag tänkte berätta för er läsare vad uttrycket "When you don't want to be a surface" betyder och vart det kommer ifrån.
I ettan under ett nationellt prov (?) i engelska A skulle vi översätta ordet "surface". Surface betyder (som jag tror att alla ni redan vet) yta. Men jag läste det som SUR-FACE och inte SÖRFÄSS. På grund av denna kortslutning i hjärnan förstod jag verkligen inte vad SUR-FACE kunde tänkas betyda (förutom "sur-ansikte", men det är ju inget ord). Men. Efter den obligatoriska "Hur gick det på provet?"-frågan berättade min intelligenta vän Zuzan och min nästan lika intelligenta vän Hina för mig hur det rätta uttalet skulle vara och alla bitar föll på plats. 

So, when you don't want to be a surface :(, enter http://zura.blogg.se :D.


 
L o v e   Rana  


Bloggmöte

Har precis haft ett ganska långt telefonsamtal med Rana angående bloggen. Vi har fixat och trixat lite med designen och om jag får säga det själv så börjar den bli riktigt snygg nu. Det finns lite fler ändringar att se fram emot de närmsta dagarna, så håll utkik!

Under detta telefonsamtal berättade Rana någonting för mig som gjorde mig riktigt upprörd. Vi har upptäckt att en känd svensk (BLOND) bloggerska i princip har kopierat ett av mina inlägg. I torsdags skrev jag ett inägg om Debatt på svt och idag publicerar denna blonda bloggerska ett identiskt inlägg om samma avsnitt- 2 dagar senare!! Hon har bland annat skrivit att programmet PÅ SISTONE har blivit mer och mer oseriöst och att det är synd att de finansierar det med våra skattepengar. Den uppmärksamme inser nu att detta är precis vad jag skrev i torsdags. En coincidence? Don't think so!! Nåja, det är väl sånt här man får ta när man är tredsättare antar jag..

//Zuzan

Kuskap och framtid.

Har varit på mässan idag. Mycket intressant och lärorikt - not. Kände för att vara lite vuxen så jag tog mig dit på egen hand. 2 min efter att jag entrat träffar jag Malin & co, Anna och Alan (inte tillsammans). Jag hängde på Malin och vi gick omkring i ca 45 min. Jag kan ju börja med att skriva att det inte är någon vits med att besöka mässan om man ändå inte vet vad man vill fortsätta med för studier. Dessutom har jag ett sabbatsår planerat. Fick i allafall med mig lite "häften" och liknande som kanske kan ge lite inspiration någon dag.


Rana

Ny funktion!

Nu har vi (Zuzan) lanserat en ny funktion på bloggen!
<------ I menyn till vänster hittar du en omröstning som vi har utformat helt själva. Vi kommer lägga upp nya roliga omröstningar lite då och då så håll utkik.

Nu kan du sätta igång pch rösta!! :D

Bra jobbat Zuz.

Zuzan har nu fixat en ny header. Den är stilren som få och Zuzan förtjänar all cred. Med det sagt vill jag även tillägga att jag nu börjar ana ett mönster angående inläggen som publiceras. Det jag har kommit fram till är följande:

- Zuzan står för de informativa och intellektuella inläggen.
- Jag står för de mer humoristiska och korta ( men innehållsrika).

That's all.

Rana


Skit händer.

Idag har jag, som Zuzan redan skrivit om, gjort det muntliga CAE provet. Provet utfördes på Folkuniversitet i ett litet trångt rum med två inte allt för glada britter. Detta resulterade i att jag använde mig av fel ord, det kunde gått bättre.

Men shit happens.  

Rana

Segt

Dagen har hittills varit otroligt seg. Vi hade en 50 min lång lektion i Internationella relationer imorse och sedan skulle vi iväg o titta på en film. Jag och Rana kunde inte komma överens om var vi skulle luncha så jag käkade på Paprika och Rana åkte hem (tror jag).

Sedan åkte jag och tittade på en film som handlade om rattfylleri. Den var hemskt sorlig men faktamässigt så var den väl ingen höjdare. Hade varit bra om de kunde ha lite mer statistik.

Nu sitter jag och funderar över hur det gick för Rana på hennes muntliga CAE test idag, kanske ska slå en signal och kolla. Hej så länge /Zuzan
                                                                                            

Debatt ikväll!

Kl 22.00 ikväll går programmet Debatt på svt 1. Vet inte om programmet har spårat ur på sistone eller om det helt enkelt är så att jag har mognat tillräckligt mycket för att inse hur sjukt oseriöst det hela är. Jag är dock ganska säker på att Janne Josefsson sänkte nivå ännu ett snäpp när han tillträdde rollen som programledare. Ändå följer jag programmet maniskt (mest i underhållningssyfte) och ikväll är inget undantag. När jag var inne och läste Aftonbladet nyss (även här mest i underhållningssyfte) kom jag över en artikel om just kvällens Debatt-avsnitt.

I kväll ska man diskutera om häcklandet av offentliga personer har blivit en genväg till framgång. Därför tänker jag ägna hela detta blogginlägg åt att göra just detta!

Alex Schulman ska (självklat) medverka i kvällens debatt (eftersom hans liv går ut på att provocera så många som möjligt för att sedan få så mycket utrymme i media som möjligt för att han troligtvis lider av en voluminös dos av mindrevärdeskomplex). Jag inser att jag inte är så mycket bättre än Schulman genom att själv häckla honom men jag accepterade för längesen att "hycklare" är ett ord som omöjligt går att undvika.

På ett sätt antar jag att Alex är otroligt smart ändå. Jag menar, mannen har ju blivit miljonär genom att skriva dagbok som dessutom inte handlar om hans eget (säkert patetiska) liv, utan om andras. Bara det i sig är ju anmärkningsvärt.  Dessutom är han ju onekligen duktig på att skriva. Jag kan inte förneka att jag själv har fått mig ett gott skratt då och då och om jag ska vara helt ärlig så skiter jag fullständigt i om han är elak mot Blondinbella och resten av Sveriges ömkliga "kändiselit". Det som upprör mig är att vi använder vårt statligt finansierade mediautrymme för att föra en debatt om något fullständigt meningslöst.

Ännu en gång- JA, jag inser att jag själv har tagit mig tiden att skriva om detta så otroligt meningslösa men skillnaden är att jag inte kräver dig på 2032 kr per år!!

Janne Josefsson och diskussionsämnena i Debatt kräver nog två helt egna blogginlägg, men dessa får komma vid ett senare tillfälle. Nu ska jag svälja all min resterande integritet och förbereda mig inför ännu ett hjärndött avsnitt av Debatt!

/ Zuzan

                                                 

Ctrl + f

Som sagt, we're back!

Jag och Rana bestämde oss för att ta en bloggpaus för att vi kände att alla "events" kring bloggen blev för mycket. Var det inte tv-intervjuer så skulle vi närvara vid en massa jobbiga välgörenhetsgalor osv. Till alla er där ute som drömmer om ett liv med "fame" så kan jag intyga att det inte är så jävla roligt, man behöver liksom tid för att bara tänka ibland. Till slut blev det hela bara föör mycket. Jag kom hem en kväll efter att ha vart på mingelparty med Carolina Gynning och kände bara, guuuuud jag orkar inte mingla mer!! Jag ringe upp Rana och hon kände precis likadant så vi bestämde oss för att ta en paus. Ca två månader senare tar Sveriges största bloggerska en bloggpaus. En coincidence? Don't think so!! Jag och Rana är -och förblir trendsättare. även med vår frånvaro.

Nog om det, låt oss tala om huvudämnet i detta inlägg. Rana har precis talat om för mig att man kan trycka Ctrl + f om man vill söka på ett ord i en sida. Då får du upp en ruta där du skriver in ordet du söker och om det finns på sidan så scrollas du dit. Väldigt praktiskt när du har googlat på ett ord och får upp en träff med en sida som innehåller ordet fast intrasslat i en väldigt lång text. Vet inte om alla fattar vad jag menar men har man varit med om problemet så fattar man nog. Hoppas ni får nytta av tipset! // Zuzan


WE ARE BACK.

Jag och Zuzan bestämde oss för ett tag sen att ta en så kallad Bloggpaus. Livet som bloggare kan vara väldigt krävande, men nu är vi laddade, fulla av energi och TILLBAKA.

Rana

RSS 2.0