Best of ZuRa

För er nya läsare (eller gamla) som inte hunnit läsa alla inlägg från början kommer nu "Best of Zura":

Zuzans bästa:

Det här inlägget skrevs i början av augusti där Zuzan beskrev en grilldag i Slottskogen.

"....Istället gick vi och satte oss på en gräsmatta för att starta kvällens huvudaktivitet- grillning. Vad vi inte visste var att denna kväll snart skulle ta en dramatisk vändning och istället präglas av skräck, oror och ett flertal attacker, som till slut skulle resultera i ett mord och en gisslan. Attackerna började ca 5 min efter att vi startat grillen och de kom helt oväntat. Till en början var det bara en men så småning om blev de bara fler och fler. Efter en halvtimmes terror bestämde sig Rana för att ta saken i egna händer för att göra slut på eländet. Den annars så harmoniska och livsbejakande lilla krabaten förvandlades till en kallblodig mördare då hon lyfte ketchupflaskan och mosade en utav getingarna som vägrade lämna oss i fred. Jag vet vad ni alla frågar er just nu och svaret är - JA, ketchupflaskan hon använde var den som vi fyndade på Hemköp för 10 kr! Trots denna dramatiska handling blev de andra getingarna inte avskräckta. Bara minuter efter dådet kom ännu en geting flygandes mot oss och den vägrade lämna oss i fred. Rana såg ingen annan utväg än att lägga kartoglådan från engångsgrillen ovanpå den för att hålla den fånge.

Givetvis blev den fritagen innan vi gick hem och jag kan intyga att dess läge var stabilt, men skamen över vad som hände denna traumatiska sommarkväll är något som kommer följa oss en lång tid framöver.."

Det här inlägget skrevs den 20 november.

Årets i-landsproblem?

Läste Aftonbladet nyss (inte stolt) och kom över en artikel som jag tycker är ganska representativ för nivån på artiklarna som publiceras där. Artikeln heter " Hans bredband funkar inte när det regnar" !!!


"Torbjörn Mård i Mellösa utanför Örebro kan bara använda sitt bredband när det är fint väder.

När det börjar regna slutar det att fungera.

- Det räcker att det är fuktigt på natten för att jag ska tappa kontakten med internet, säger han."  (citat)

Jag blir så fruktansvärt arg när jag läser sånt här! Jag menar här ska vi västlänningar gå och ha dåligt samvetet för att de fattiga barnen i Afrika inte har mat. Vi tvingas skicka en massa bidrag och plågas igenom "Faddergalan" varje år. Varenda jävla år ska vi sitta där hemma i tv-sofforna och tvingas se ÄNNU ett repotage med Carola i Uganda (för alla vet ju att ugandeser älskar Carola) som sedan följs upp av ett skräckfyllt framträdande. Vems fel är då detta kan ni kanske fråga er? Svaret är enkelt - PLAN!! Men jag har en fråga till er kära PLAN:

Hur kan ni sova om nätterna när vi vet att Torbjörn Mård i MELLRÖSA inte har bredband när det regnar??!!

Okej snubben har uppenbarligen hittat på sin hemort (alla vet ju att Mellrösa inte är ett riktigt ställe) men det betyder inte att han ska berövas på sina mänskliga rättigheter! Nej jag säger stoppa alla biståndprojekt och satsa pengarna på att hjälpa Torbjörn istället.


Det här inlägget skrevs i början av december.

En vacker dag!

Läste nyss att kända svenska kvinnor har designat "trendiga" dockkläder till barbiedockor. Dockorna ska auktioneras ut på tradera och pengarna går till Barncancerfonden. Bland de som har designat finner vi namn som Isabella "Blondinbella" Löwengrip, Carolina Gynning, Ebba von Sydow, Natacha Peyre, Linda Rosing och många fler.

Jag blir helt varm när jag läser om det här. Så himla fint att småflickor äntligen får ordentliga förebilder att se upp till. Tidigare hade barnen bara själva barbiedockan att efterleva men nu kan de även inspireras av de fräcka outfitsen. Sen så blir det ju mindre diskriminering med hjälp av dessa dockor också. Man måste tex kunna läsa för att ta del av Blondinbellas och Ebbas visdomsord (ja, jag vet att de kan prata men det är sällan man begriper vad de säger). Men med hjälp av dockorna kan alla ta del av vad som är inne, tom de som inte har lärt sig läsa än. Det som gör saken ännu bättre är att pengarna går till Barncacerfonden. Man hjälper barnen på två sätt liksom!

Önskar att jag också blir sådär känd nån dag så att jag kan vara med och förändra världen på det  här sättet. Frågan är bara vilken metod som är mest effektiv om jag vill nå den där stjärnsatusen, ska jag söka till Big Brother, vika ut mig i Playboy, eller blogga om dagens outfit? Svårt att säga..

Enjoy :D

Kommentarer
Postat av: Persson

Hej!

Tack! Här tittar jag nog förbi fler gånger.

2008-12-06 @ 14:43:33
URL: http://persson850710.blogg.se/
Postat av: frida

Fin blogg! Vad händer för dig i veckan dåe?=)

2008-12-06 @ 16:05:57
URL: http://fridasjoodin.blogg.se/
Postat av: Kalle

åå hur får du omröstningen till vänster? :D

2008-12-06 @ 17:36:18
URL: http://elviskalmar.blogg.se/
Postat av: Ylva

Börjar bli less på alla dessa ing-tjejer som är överallt; Rosing, Gynning, Bengtzing, Blonding-Bella...

2008-12-06 @ 17:39:00
URL: http://yfronten.blogg.se/
Postat av: op (=

sv: tack så mkt, jag gillar din bakgrund.

2008-12-06 @ 18:23:18
URL: http://oscaaarp.blogg.se/
Postat av: Josephine

tack så mkt, glad jag blir! ska kolla er blogg inom kort.

2008-12-06 @ 20:12:09
URL: http://juiiice.blogg.se/
Postat av: Milla

Sv: Tack så mkt! Ni har verkligen gjort min kväll! Här kommer jag kika in ofta.

2008-12-06 @ 20:29:36
URL: http://snoeflingan.blogg.se/
Postat av: Liene

sv: Tack:D



Jag skule också vilja bli känd och förändra världen, hoppas att en dag det blir sant.



2008-12-06 @ 20:51:03
URL: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Athena

haha, okej er blogg va jäkligt kul!

2008-12-07 @ 00:06:32
URL: http://athenaa.blogg.se/
Postat av: Get a grip

Sv: Tack för titten, roligt att ni tittade in. Jag har tittat lite på eran blogg oxå, roligt! Jag ska besöka er fler gånger.

2008-12-07 @ 10:53:51
URL: http://skarpdig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0